UPDATES

Update 18-01-2017:

Nieuwe foto's van alle kittens

Update 04-01-2017:

Nieuwe blog(s) :-)

 

 

 

15-01-2017

De kittens hebben een nieuw speelgoedje gekregen, een (nep)vlindertje op een metaaldraadje dat dmv batterijen rondfladdert.
(te bestellen bij Zooplus)

Nou, wat een schik! Bij het open maken van de doos had ik alle aandacht al, ook van de volwassen katten. En toen de hele kudde zo lekker aan het spelen was, heb ik toch maar even het licht feller gezet zodat een filmpje gemaakt kon worden. Zie hier het resultaat (YouTube):

Zo leuk ook om te zien dat de kittens  druk met het speelgoed zijn, en de volwassen katten op een afstandje alles in de gaten houden. Iron Man zit links in een mandje met een Matatabi-stokje te spelen, en dat wil hij graag helemaal zelluf doen!

Een nieuw jaar een nieuwe blog, want er is ondertussen veel gebeurd. Behalve dat wij intens genieten van dit heerlijke elftal, delen we dat natuurlijk ook graag. De kittens hebben veel visite gehad en wij vinden het geweldig om te zien hoe ze daar mee omgaan. Voor de meeste kittens hebben we ook een fijn toekomstig nieuw huisje gevonden. Voor ons gaat de tijd nu heel snel (Tempus Fugit), maar voor hen kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan.

De kittens hebben 2016 letterlijk uitgezwaaid. Bij de laatste fotosessie had ik toevallig van elk kitten een foto met een pootje omhoog, dus daar heb ik (met een beetje hulp van een fotoprogramma) een collage van gemaakt. Het vuurwerk heeft ze niet veel gedaan. Wij proberen ook rustig te blijven met de knallen, dat werkt goed op de volwassen katten en de kittens zijn gewoon doorgegaan waar ze mee bezig waren. Gelukkig maar!

Lees meer: Nieuw jaar, nieuwe blog!

Op Zoom.nl was een fotowedstrijd met als thema “Contrast”. Omdat we een aantal zwart-witte kittens hebben (en ook nog eens een hele zwarte(smoke) en 2 witte), leek het me wel leuk om daar wat mee te  doen. Helemaal niet met de intensie te winnen, want er doen ook professionele fotografen mee, maar gewoon om eens mee te doen.

Bij de stoffenwinkel heb ik een toepasselijk stukje stof opgehaald en hieronder staan enkele foto’s die uit die fotosessie komen. De eerste 2 foto’s heb ik ingestuurd, en zoals verwacht, niet gewonnen :-)

(de foto's zijn op 12 december gemaakt) 

20-12-2016

Net als dat bloggen nieuw voor mij is, ga ik nu eens kijken of het lukt om een filmpje online te zetten.
(filmpje opent met een nieuwe pagina, het lukt niet om het rechtstreeks in deze site te zetten)

Helaas kan ik alleen filmen met daglicht, want met kunstlicht is er domweg niets te zien. Ik heb nu dus het moment ná het ontbijt vastgelegd. Zo mooi om te zien dat dan een aantal kittens als een malle gaan spelen en ravotten en andere kittens zich even lekker gaan poetsen.

Kortom, we genieten volop hier, de kittens gaan lekker en het voer gaat er ook hard doorheen. Wat natuurlijk een heel goed teken is :-)

Update 04-01-2017: Na dit filmpje heb ik een nieuw filmpje online gezet, die wordt direct na deze vertoond op YouTube

16 december 2016

Tja, de titel zegt het al. Het was natuurlijk allang tijd voor een nieuwe blog, maar we genieten zo van ons elftal dat het er even bij in schoot. Er valt echter genoeg te vertellen, dus ik doe nu een beknopte poging.

Wat betreft het eten, dat gaat als een speer! De kittens krijgen meerdere keren per dag hun maaltijd voorgeschoteld, en als ik ze roep, dan komen alle blije kittens aangerend. Het geluid van smakkende kittens is echt fenomenaal. Na het eten komen ze tevreden, al slikkebaardend ons tegemoet. Het ene kitten gaat zich lekker zitten poetsen en het andere kitten begint weer lekker te spelen. Gelukkig genoeg kittenmaatjes om mee te stoeien!

De krabpalen hebben ook geen geheimen meer, we vinden ze gerust op de hoogste plekjes. De drie oudere kittens hebben zulke dingen altijd als eerste door. We zeggen dan, over 9 dagen (= leeftijdsverschil) volgen de Alfie-kittens ook, maar in de praktijk is dat vaak eerder, want ze kunnen het natuurlijk mooi afkijken.

Lees meer: We genieten ons suf!